Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев остана доволен от показаното от неговите момчета въпреки загубата с 0:2 от Рома в мача от Лига Европа между двата отбора. Българският специалист сподели, че е харесал до голяма степен играта на „червените” като определи като основен пропуск липсата на концентрация пред противниковата врата.

Ето какво сподели Любо Пенев на пресконференцията след загубата от Рома:

Напълно споделям мнението на колегата Раниери, който каза, че е харесал скоростта на ЦСКА. Малко са нещата, които не ми харесаха в играта на ЦСКА. Рома обаче е друга категория отбор, играе различен футбол. Поздравявам отбора на Рома и Клаудио, както и моите момчетата, разбира се. Но в такива мачове, ако се отпуснеш дори и за секунда, веднага те наказват. Ние имахме две-три чести положения, но като не ги реализираме, са малки шансовете да стигнем дори и до равен.

Играта ни вървеше добре, докато не направихме тези две колективни грешки и при първия и при втория гол. Първото попадение от контра, не успяхме да се организираме добре, при второто – не е нормално да няма кой да изчисти топката при това двойно над главите на играчите в наказателното поле. Все пак, и след головете играта ни вървеше добре.

Исках през първото полувреме да контролирам средата на терена, където да създавам числено превъзходство. След това второто полувреме да сменим стила на игра и тактическата постройка. Не е случайно кой влезе през второто полувреме и кой започна като титуляр. За това пуснах Спас Делев и Мишел Платини през втората част.

Мачът с Рома е последният в групата, ще му мислим като дойде времето. Целта е висока пред момчетата и клуба, ние ще се опитаме да излезем от групата и да продължим напред. Това е идеята. Силно се надявам, че ще успеем.

Играем добре, това не е случайно. Работим ежедневно. Когато ние създаваме положения за гол обаче, трябва да сме безпощадни. Тоест, ако можем да вкараме от едно положение два гола, това трябва да направим. Ние не трябва да изпускаме голове. Това е много важно за един отбор, който се цели високо. Ако е възможно да вкараме от едно положение, и до три гола. Може би в повече от ситуациите имаме някакво отпускане пред гола. Може би момчетата си мислят, че лесно се създават ситуациите, но точно, когато изглежда, че е лесно, трябва да сме максимално концентрирани.

За мен безспорен фаворит за преминаване на този кръг е Рома. Останалите три отбори трябва да се борим за второто място, Мисля, че до края на мачовете в групата няма да се знае със сигурност кой ще е вторият отбор.

Не на страх се дължи това, че изпускаме пред противниковата врата. Дали на липса на концентрация, дали от липса на навик да вкарваш гол. Това ще го тренираме всеки ден, всяка седмица. Трябва да се изчистят пропуските навсякъде, както в защита, така и в нападение. Досега променихме доста неща в отбора, откакто го поех. Но има още време докато успея да предам на момчетата това, което знам. Колкото по-бързо стане, толкова по-добре, но по-рано от две-три години тежка работа, няма как да стане,