Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа обяви преди утрешния решителен мач на “орлите” срещу Рома, че българският тим няма да се задоволи с третото място в групата. Двата отбора излизат в директен спор за второто място, което позволява да се продължи в Лига Европа.

“Правим промяна - Иван Йорданов е болен и затова Доминик Янков е тук. Всички останали са готови за игра. Не смятам, че ни трябва допълнителна мотивация. Това е последен мач от групата и сме в позиция, в която можем да решим бъдещето си. Рома има голяма амбиция срещу нас да ни даде утешителната награда, но тя не е за нас. Нашият отбор има големи амбиции и няма да сме доволни на третото място. Искаме да продължим в Лига Европа", заяви Шимунджа.

"Срещу Лацио бяха други времена, преди 8 години, но това е хубав спомен за клуба и смятам, че можем да го повторим. Не смятам, че Рома ще промени нещо от начина, по който играе. Знам, че ще сменят някои играчи. Дибала е контузен, а някои се завръщат след травми. Те могат да ротират, но няма да променят начина на игра”, каза Шимунджа преди двубоя срещу Рома, който е утре от 22:00 часа.

След това треньорът на родния шампион добави, че иска футболистите му да са “много конкурентни, много искащи да има резултат и много, много гладни за постигането му”.