Логично, преди визитата на ЦСКА в италианската столица – Рим, от местните медии побързаха да се свържат с родния за тях футболист – Стефано Белтраме. Плеймейкърът говори за Tuttomercato преди дуела с „вълците” на „Олимпико”, признавайки, че групата на ЦСКА в Лига Европа не е невъзможна.

Какво прави италиански футболист в България?

Изкарах три години в Нидерландия, които отчитам като много добри в човешко и футболно естество. Там се чувствах много добре. През лятото имах няколко оферти – от Легия Гданск, Маритимо, но ЦСКА ме убеди с амбициите си и проекта, който развиват.

Клубът е считан за един от най-важните в България?

Всичко говори за това. ЦСКА е клуб с огромни традиции, макар последните години в България доминант да е Лудогорец. ЦСКА обаче лека-полека се възвръща към лидерските позиции.

В България, донякъде куриозно, има два тима с име „ЦСКА”

Да, ЦСКА 1948 влязоха в елита тази година, но има само един ЦСКА. Имаме голямо дерби с Левски. Играе се на Националния стадион и имах възможността да играя преди пандемията в него. Невероятен мач с много „горещи и страстни” фенове.

Как се намираш ти в София, как се чувстваш?

Много добре. Разбирам се идеално с отбора, а феновете са страхотни. Българският език ми е сложен, но се справям на английски, тъй като много хора говорят езика тук.

ЦСКА уволни наскоро треньора си

Това са избори, които трябва да бъдат направени, а уволненията и разделите във футбола са навсякъде.

Как се справя отборът ти?

В лигата можем да се справим далеч по-добре, тъй като имаме много равенства. В Европа вече доказахме желанието си да влезем в групите, елиминирайки Базел. Играем добър футбол, който изисква много тичане. За първи път ще срещнем отбор като Рома. Не идваме предварително победени.

За кои играчи на ЦСКА трябва да внимава Рома?

Откъм години и перспектива ще кажа Валентин Антов. Много добър централен защитник, роден през 2000-а. Интелигентен е тактически и винаги е на точното място. Интересен футболист, но цялата ни група е добра

Бъдещите цели?

Пристигнах януари и подписах за година и половина, като имам опция за нови две. Ще видим. Сега се целя да направим силен рейд в шампионата, както и добри мачове в Лига Европа. Групата не е невъзможна за преодоляване, тъй като можехме да сме в далеч по-тежка.