ЦСКА гостува на Рома в първи двубой от Група С в Лигата на конференциите. Мачът ще стартира в 22:00 часа и на сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от срещата на „Олимпико“.

„Червените“ няма да могат да разчитат на Амос Юга и Жеферсон, които са с травми от последния мач на тима в efbet Лига срещу Славия (1:1), както и трайно контузените Мено Кох и Тибо Вион. Двубоят с Рома пропускат и наказаните Жорди Кайседо и Иван Турицов.

През миналия сезон ЦСКА и „римските вълци“ се срещнаха на два път в груповата фаза на Лига Европа. Първо „червените“ измъкнаха точка на в Рим след 0:0, а след това триумфира на „Васил Левски“ с 3:1.

"Това, което момчетата направиха, е блестящо. В тази група можем да трупаме само имидж. Футболистите като единици и самият клуб. Можем да се покажем в добра светлина пред Европа. Давал съм пример на футболистите как големият Христо Стоичков беше забелязан именно в такива мачове и ги мотивирам да покажат най-доброто си лице. Не съм гледал мача от миналата година, защото разликата е огромна. Миналата година Рома играеше много по-различен футбол, сега при най-добрия треньор в света се практикува коренно различен футбол и отборът им е в Топ 10 на Европа. Моуриньо е много човечен и добър човек, въпреки славата, която се носи покрай името му. Той никога не се промени. За кариерата му можем да говорим много, успехите му са огромни. Изключително много се радвам на тях, защото знам откъде и как е започнал. Интелектът и упоритостта му са нещото, което го дърпа напред. Ще се радвам да се видим, да си кажем няколко думи. Отдавна не сме имали тази възможност", заяви Младенов преди мача.