Медиите в Италия опитват да омаловажат победата на ЦСКА над Рома с 3:1 в последния мач от груповата фаза на Лига Европа. Спортните журналисти от авторитетния “Гдзета дело спорт” акцентират, че поражението не е болезнено, тъй като "римските вълци" са играли с много резерви и “бебета”.

Lap.bg.
78 снимки

Същото твърди и столичният “Кориере дело спорт”, който излезе със заглавие: “Миланезе и Смолинг карат Фонсека да се усмихва. Нокаут, който не боли”.

След това вестникът допълва: "Джалоросите, пълни с резерви и бебета, загубиха под проливния дъжд в София. Впечатляващи грешки на Фацио и Диавара".

Антон Узунов
51 снимки

Бебетата на Фонсека загубиха тежко от ЦСКА в София. 3:1 от противник, който до този момент нямаше гол в това издание на Лига Европа. Противник, който запази всичко за мача срещу Рома и взе четири от шест възможни точки. Римляните, които вече се бяха класирали като лидери в групата, дадоха практически почивка на всички свои основни футболисти, разчитайки на резерви и млади таланти”, допълва изданието.

Проблемът в мача срещу ЦСКА беше именно този: поне два от трите гола паднаха след сензационни подаръци на Диавара и Фацио. Неприемливи грешки за това ниво”, пишат още италианците, които описват играта на Рома в защита като “фестивал на ужасите”.