Бъдещето на Пауло Дибала се очаква да бъде решено в следващите часове. Твърди се, че аржентинецът все още не е отговорил дали ще остане в Рома като ще разчита на семейството си да му помогне да вземе окончателното решение.

Според Corriere dello Sport, майката на Дибала - Алисия, е пристигнала в Рим при съпругата на сина си Ориана, за да решат дали да приемат атрактивната оферта, получена от саудитския Ал Кадсия. Според информацията, тимът от Близкия Изток е готов да даде на аржентинеца договор за три години на обща стойност 60 милиона евро или по 20 милиона на сезон.

Такова щедро предложение е трудно да се откаже, но Дибала е разкъсан от идеята да напусне среда, в която е намерил подкрепа и обич през последните две години.

Иначе, Ал Кадсия вече е постигнал споразумение с агента на Дибала - Карлос Новел, и сега клубът е в изчакване на решението на футболиста, за да прати официалната си оферта на Рома. „Джалоросите“, обаче, искат саудитците да платят откупната клауза на Дибала, която е на стойност от 12 милиона евро. Засега, арабите са готови да платят не повече от 7-8 милиона, сума, която не удовлетворява напълно ръководството на „вълците“.

Въпреки това, има оптимизъм, че двете страни могат да постигнат споразумение, а Рома вече се оглежда за подходящ заместник на аржентинеца.