Националният селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев и капитанът на тима Един Джеко се срещнаха в столицата Сараево преди контролите срещу Черна гора и Дания. Звездата на Рома няма да участва в предстоящите мачове, но въпреки това се прибра в родината си, за да вдъхне кураж на съотборниците си и треньорския щаб преди мачовете.

Петев и голямата звезда се срещнаха на базата на представителния тим, като демонстрираха отлични взаимоотношения. Официалният сайт на местната федерация дори съобщи, че откакто родният специалист е поел отбора, е заразил всички с положителна енергия и е спечелил доверието на футболистите.

Ивайло Петев реши да даде почивка на Джеко, както и на друг от основните футболисти, сред които Миралем Пянич. Аут заради контузии пък са няколко играч, между които Стеванович, Чимирот, Лончар и Гояк.

За сметка на това родният специалист е повикал петима дебютанти - Александър Йовичич от Горица, Юсуф Газибегович от Щурм Грац, Дарио Шарич и Ади Налич от Асколи, както и Андрей Джоканович от Сараево.