Рома осъществи пълен обрат над швейцарския Йънг Бойс като гост с 2:1 в Берн. Гостите изоставаха в резултата до 69-ата минута, когато Карлес Перес изравни след асистенция на Един Джеко, а 4 минути след това Кумбула направи 1:2, благодарение на ювелирно центриране от Хенрих Мхитарян. Жан-Пиер Нсам бе открил за домакините в 14-ата минута.

Именно двамата бивши състезатели на манчестърските грандове се оказаха ключът, с който „римските вълци“ победиха, тъй като започнаха двубоя на резервната скамейка, но слабата игра в нападение принуди Пауло Фонсека да ги вкара в игра едновременно в 59-ата минута и това донесе трите точки на италианците в група „А“.

След седмица Рома приема на "Стадио Олимпико" ЦСКА.


В шестата минута домакините откраднаха топката, тя се озова у 18-годишния Рийдер, който стреля силно фронтално срещу вратата, но далеч в аут.

В 13-ата минута Кристанте препъна Рийдер в наказателното поле и Серо Гранде посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Нсам, който би в десния ъгъл на Лопес по земя и откри - 1:0 в полза на Йънг Бойс.

Следващото положение дойде в 25-ата минута, когато Карлес Перес центрира от свободен удар в наказателното поле, швейцарската отбрана първоначално изчисти, но топката попадна у Педро, който шутира мигновено, но над горната греда.

В 41-ата минута Карлес Перес мина трима съперници чрез финтове, влезе в наказателното поле и пробва удар в левия ъгъл, но извън очертанията.

Още в първите секунди на втората част влезлият от пейката Спинацола направи страхотен пробив, влезе в наказателното поле и опита подаване към дъгата, но топката бе изчистена в корнер. След неговото изпълнение обаче защитата изчисти.

В 68-ата минута Елиа получи на левия фланг, навлезе навътре и стреля, но коженото кълбо бе избито в ъглов удар. Сиеро центрира, но топката прескочи всички и излетя в аут.

В ответната атака 34-годишният Един Джеко изведе Перес, който нахлу отдясно в пеналтерията и прекара топката между краката на Вон Балмоос за 1:1.

Секунди след това от корнер Бюрги се озова сам-самичък и стреля с глава, но на сантиметри встрани от десния страничен стълб.

В 73-ата минута Мхитарян намери с центриране от дясното крило на далечната греда 20-годишния Кумбула, който бе изпуснат от швейцарската отбрана и разтреля стража на домакините за 1:2 от близка дистанция.

В 82-ата минута Пелегрини опита късмета си от свободен удар, но той се спря в стената.

В 86-ата минута Елиа бе изведен сам срещу Лопес от Аебишер, но вратарят спаси.


Йънг Бойс: Вон Балмоос, Бюрги, Лущенбергер, Цезигер, Хефти, Рийдер (Аебишер 69'), Сиеро (Гаудино 79'), Масейрас, Фаснахт (Елиа 65')Нсам (Зиебачу 79'), Моуми Нгамалеу (Мамбимби 65').

Резерви: Нойеншвандер, Файвре, Камара, Сюлеймани, Гаудино, Елиа, Зиебачу, Мамбимби, Аебишер, Майер, Лебофт, Зейду.

 

Старши треньор: Херардо Кастро

 

Рома: Пау Лопес, Жуан Жезус, Фацио, Карсдорп (Спинацола 45'), Бруно Перес, Вийар (Верету 59'), Кристанте, Кумбула, Педро (Мхитарян 59'), Карлес Перес, Майорал (Джеко 59').

Резерви: Боер, Миранте, Ибанес, Пелегрини, Джеко, Верету, Сантон, Спинацола, Мхитарян.

 

Старши треньор: Пауло Фонсека

Главен съдия: Карлос дел Серо Гранде (Испания)

Стадион: "Ванкдорф", Берн