Новото попълнение на Рома Хенрих Мхитарян изигра много силен мач и помогна за победата на Армения над отбора на Босна и Херцеговина с 4:2 в Ереван. Той беше замесен и в четирите гола за своят страна - вкара първите две попадения, асистира за третото и предизвика четвъртото, което беше автогол.

Срещата изобилстваше от положения и интересни моменти. С ключова роля за успеха на арменците е и вратарят на домакините Арам Айрапетян, който направи няколко важни спасявания.

Двубоят започна с много добър шанс за гостите. В 3-ата минута след удар на Един Джеко топката срещна гредата. При последвалата контраатака Мхитарян вкара за Армения, като все още бяхме в същата 3-та минута.

Съотборникът на Мхитарян в Рома Един Джеко възстанови паритета в 13-ата минута.

Отново домакините излязоха напред в резултата в 66-ата минута. Тогава Мхитарян с много силен изстрел под гредата не остави шансове на Ибрахим Сехич. Гостите обаче отново изравниха само четири минути по-късно чрез Амер Гояк.

В 77-ата минута, Мхитарян направи асистенция за гола на Ованес Амбарцумян и резултата стана 3:2. Джеко изпусна с глава от удобна позиция в 84-ата, а вратарят Айрапетя напави още едно страхотно спасяване две минути след това.

В петата минута надобавеното време бе оформен и крайният резултат, след като центриране на Мхитарян беше засечено в собствената врата на гостите от Степан Лончар. Това попадение бе много важно за арменците, тъй като с него те придобиват предимство пред босненците в преките мачове, след като първата среща между тях в Сараево беше спечелена от домакините с 2:1.

В следващия кръг арменците гостуват на аутсайдера Лихтенщайн, а Босна и Херцеговина пък приема Финландия.

В класирането Армения се изкачва до третата позиция с девет точки, а Босна е четвърта със седем пунткта.