Треньорът на Рома Жозе Моуриньо заяви, че Испания не е толкова силна, колкото е Италия. Португалецът разкри, че е провел разговор с Леонардо Спинацола след тежката му контузия в ахилесовото сухожилие. Той коментира представянето на Скуадра Адзура на UEFA EURO 2020 пред TalkSport и потвърди, че Спинацола ще бъде извън терените за около шест месеца.

„Италия е много свързана с националния отбор. Сега съм под карантина в Рим, в тренировъчната база, но от тук усещам, че всички са не просто развълнувани, но и много позитивно настроени към отбора“, заяви Моуриньо.

„Не само се справят добре по време на UEFA EURO 2020, но и преди това. Сплавта в отбора е перфектна, имат ноу-хау, защитават се толкова добре. Бонучи и Киелини могат да играят със затворени очи. Крайните им защитници са силни. Загубиха Леонардо Спинацола, което е тежко за тях, но представете си на мен какво е. Няма да мога да го използвам около шест месеца. Италия загуби много важен играч. Емерсон е добър и опитен футболист, но Спинацола играеше невероятно“, добави още той.

„Жоржиньо дава невероятна стабилност, а Барела, Верати и Локатели имат толкова много талант. В атака Имобиле и Белоти не убиват и не вкарват голове, а те идват от различни места – Инсиние и Киеза. Двамата имат много дух. Треньорският щаб е много добър. Манчини е заобиколен от приятели. Виали е страхотен човек. Ориали и Ломбардо създават много добра атмосфера“, каза португалецът.

„Говорих със Спинацола и той ми разказа колко сплотен е отбора. Не казвам, че на 100% ще се класират за финала. Много уважавам Испания, но не мисля, че са толкова силни, колкото е Италия. Но имат талант и определен стил на игра. Когато тя им върви, са в състояние да наранят противниците си“, заяви Моуриньо.

„Това е реванш за финала на Евро 2012, когато Испания разруши Италия, а хората очакваха Скуадра Адзура да победи“, добави още той.