Треньорът на Рома Жозе Моуриньо заяви, че Италия е по-добра от това, което е показал срещу Испания. Селекцията на Роберто Манчини спечели полуфинала след изпълнение на дузпи и се класира за финалния двубой на „Уембли“.

Gulliver/GettyImages
73 снимки

„Винаги е жалко за отбор, който губи след изпълнение на дузпи, но това е реалността във футбола. Италия се справи с натиска по най-добрия начин. Това беше голям двубой. Испания създаде големи трудности, играейки без типичен нападател. Имаха Олмо и контролираха топката. Италия беше в трудна ситуация. Не очаквах Испания да е реагира така след попадеието. Вкараха и изпратиха развръзката за продълженията“, заяви Моуриньо.

„Италия беше такава, каквато бе през последните години – търпелива, солидна и компактно защитаваща се. До вчера бе най-добрият отбор на UEFA EURO 2020. Много добре играеха в средата с изпълнители като Марко Верати, Жоржиньо и Николо Барела. Испания беше много дора, но бях разочарован в продълженията. Нямаха различен подход. Можеха да опитат още малко, след като се направиха толкова промени. Можеше Адама Траоре да създаде много проблеми в последните 10 минути. Киелини беше много уморен. При дузпите трябва да имате здрави нерви“, добави още той.