Отборът на Съндърланд, който в момента заема третата позиция в Лига 1 (бел. ред. – третото ниво на английския футбол), може да се похвали с по добра посещаемост на домакинските си мачове от тимове като Ювентус и Рома. Това сочи последното проучване на Международния център за спортни изследвания (The CIES Football Observatory).

В проучването под внимание са взети 51 първенства в 42 различни държави. С най-добра посещаемост може да се похвали германският Борусия Дортмунд, който по време на домакинските си мачове в Бундеслигата е подкрепян от средно 80 230 души.

Любопитен момент от изследването е, че италианският шампион Ювентус не се радва на по-добра посещаемост от английския Съндърланд, който за два сезона извървя пътя от Висшата лига до Лига 1 в Англия.

„Черните котките” регистрират средна посещаемост от 39 249 души, което е повече от Ювентус и Рома.

На най-сериозна подкрепа в Англия като цяло се радва тимът на Манчестър Юнайтед. Средно на всеки домакински мач на „Олд Трафорд” присъстват 75 218, което нарежда „червените дяволи” веднага след Борусия Дортмунд на второ място в световен мащаб.