РБ Лайпциг ще се опита да намали цената на Патрик Шик. Чешкият национал играе под наем в немския тим от италианския Рома. Според медиите в Италия клубът от Бундеслигата ще се опита да извие ръцете на ръководството на „римските вълци“ и цената на нападателя ще бъде около 20 милиона евро.

През миналото лято 24-годишният футболист заигра под наем в РБ Лайпциг, като двете страни се разбраха за наем от 3,5 милиона и опция за закупуването му на стойност 29 милиона евро, като общият брой трябваше да възлиза на 32,5 милиона евро.

Патрик Шик реализира девет попадения в 18 мача в Бундеслигата през този сезон и остави добри впечатления с изявите си. Това е накарало ръководството на РБ Лайпциг да се свърже с колегите си от Рома, за да се споразумеят за финализиране на сделката.

Треньорът на немския тим Юлиан Нагелсман потвърди преди дни, че клубът няма възможност да подпише с чешкия национал по старите условия на договора.

„Имаме строг бюджет и дори да се класираме за Шампионската лига, не мисля, че ще можем да подпишем с Патрик Шик“, заяви Нагелсман пред Calciomercato.com.

Немският специалист е доволен от изявите на нападателя и иска да го задържи в Лайпциг.

Информациите сочат, че Рома ще потърси други отбори, които ще могат да заплатят исканите 30 милиона евро за правата на Патрик Шик.