Да изкарваш по 9 хиляди паунда на месец и въпреки това да правиш брутални обири. В това се превърна животът на доскорошния голям талант Исмаил Х'Майдат, който бе осъден на 46 месеца затвор след серия от брутални обири около Коледа през миналата година.

В период от пет месеца футболистът, който все още е собственост на Рома, е осъществил пет обира с оръжие като при четири от тях Х'Майдат и неговият колега-обирджия са откраднали пари.

23-годишният футболист, който през 2012-а бе на проби в Арсенал преди да премине в Кристал Палас, е обрал букмейкърски пунктове, супермаркет и бензиностанция. Х'Майдат е мароканец, роден в Холандия, но като малък се установява в Белгия, където минава през няколко школи, включително тези на грандовете Андерлехт и Генк.

Професионалният му дебют е в Италия през 2014, когато преминава във вторидивизионния Бреша. След успешен период през януари 2016-а премина в Рома за 3,15 милиона евро с договор за цели четири години и половина и с добро възнаграждение.

Оттам следват периоди под наем в Асколи, Виченца, Олянензе и белгийския Вестерло. Именно като играч на Вестерло Х'Майдат извършва и обирите, след които е отстранен от отбора.

Той трябва да изкара минимум 20 месеца в затвора преди да предяви искане за намаляване на присъдата.