Трудно е да си представим бъдещето, в труден момент като този. Не се знае дали и кога ще се възобнови сезонът. Светът на футбола е на колене, а в Европа двете най-засегнати държави са Италия и Испания. Алесандро Флоренци живее в баланса между тези две страни.

На Апенините той е оставил сърцето, семейството и привързаностите си, в Испания е изправен пред еликатна ситуация, страх от заразяване, карантина, изолация у дома със съпругата си и двете си дъщери. В Испания ситуацията е драматична. Мадрид е най-засегнатият град, епидемията се разпространява по-бързо и по-широко от Италия.

Опитът на Алесандро Флоренци в Ла Лига нямаше късмет. Той пристигна във Валенсия в края на януари с надеждата да играе, за да си спечели място в селекцията на Роберто Манчини за Европейското първенство, което бе отложено за 2021 година. Но изявите му с екипа на „прилепите“ бяха малко. През февруари бранителят бе подложен на карантина заради варицела, а сега е поставен за втори път, след двубоя между Валенсия и Аталанта. След мача негови съотборници бяха заразени с COVID-19.

Бъдещето на Флоренци в Испания изглежда решено и той ще напусне след изтичането на наема. Опциите пред него са да се завърне в Италия или да потърси ново предизвикателство в чужбина.