Торино победи Рома с 2:0 на стадио "Олимпико". След равностойна игра през първото полувреме, "биковете" откриха резултата в добавеното време чрез капитана си Андреа Белоти. "Римските вълци" натиснаха своя съперник през втората част, но стигнаха до гол. В 65-ата столичани пискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Ицо, но главният съдия Марко Ди Бело не посочи бялата точка. Все пак реферът отсъди наказателен удар след помощ от ВАР, но за игра с ръка на Крис Смолинг в наказателното поле на "римските вълци". Зад топката застана Андреа Белоти и реализира второто си попадение в мача оформяйки крайния резултат.
 
Рома започна по-агресивно двубоя. В първите минути вратарят на гостите Салваторе Сиригу на два пъти запази мрежата си суха. Постепенно Торино започна да свиква с обстановката на "Олимпико" и в 8-ата минута Андреа Белоти бе изведен в наказателното поле, напредна и стреля, но Лопес отрази удара, а след това и топката срещна гредата.
Малко след това Лоренцо Де Силвестри стреля с глава и стражът на "римските вълци" показа добър рефлекс и изби решително.
 
Това стресна възпитаниците на Паоло Фонсека и в следващите минути се настаниха трайно в половината на "биковете". Пред вратата на Сиригу с пропууски се отчетоха Крис Смолинг и Александър Коларов.
 
Малко по-късно Саша Лукич не успя да намери целта след изстрел с глава. В 38-ата минута последва нова чудесна намеса на Салваторе Сиригу, който се намеси решително след удар на Лоренцо Пелегрини. Коларов бе наблизо, но не успя да се възползва, защото беше в положение на засада.
 
В добавеното време на първото полувреме Торино откри резултата. Андреа Белоти получи топката в наказателното поле, подвуоми се дали да стреля или да търси комбинация с Аина, но взе изненадващо решение да шутира силно с левия крак в горния ъгъл за 1:0.
 
"Римските вълци" стартираха по-активно и през втората част, за да заличат головия си пасив.
 
Но в 50-ата минута Белоти нахлу в наказателното поле, финтира защитниците пред него и стреля технично, но Лопес с една ръка спаси, а след това топката срещна напречната греда.
 
Седем минути по-късно Сиригу изби в ъглов удар след плътен изстрел на Диего Пероти.
 
В 68-ата минута Пероти получи в наказателното поле от Коларов, леко се засуети дали да стреля веднага, след което го направи, но Сиригу спаси, а при добавката Джеко пропусна да реализира изпускайки 100%-ово половение.
 
По-късно треньорът на Рома Паоло Фонсека включи в игра и втори типичен централен нападател в лицето на Никола Калинич за сметка на Диего Пероти. В 65-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Армандо Ицо. Сръбският защитник Александър Коларов центрира отляво и топката рикошира в ръката на италианския национал, но главният съдия Марко Ди Бело не посочи бялата точка.
 
Веднага след това Един Джеко стреля с глава покрай десния страничен стълб на Сиригу. В ответната атака стражът на гостите отново се намеси решително, след слаб удар на Лоренцо Пелегрини, който се намираше в отлична позиция.
 
В 81-ата минута Коларов стреля опасно от фаул. Две по-късно реферът изгледа видео повторение, за да види дали Смолинг игра с ръка в наказателното си поле, спирайки удар на Белоти. След съвещание и с асистентите посочи бялата точка. Зад топката застана капитана на "биковете" и с плътен удар в долния десен ъгъл удвои преднината на Торино - 2:0.
 
До края емоциите властваха на "Олимпико", но Торино задържа аванса си и заслужено спечели. Дълбоко в добавеното време Сиригу се намеси решително отразявайки удар отблизо на Джеко.
 
След поражението Рома продължава да бъде в Топ 4 с актив от 35 точки, докато Торино е девети с 24 пункта.
 
 

СЪСТАВИТЕ:

РОМА: Лопес, Флоренци, Манчини, Смолинг, Коларов, Верету (63 - Мхитарян), Диавара, Дзаниоло (86 - Юндер), Пелегрини, Пероти (73 - Kalini`), Джеко

ТОРИНО: Сиригу, Ицо, Н'Кулу, Джиджи, Де Силвестри, Лукич, Ринкон, Аина (89 - Лаксалт), Беренгер, Верди (69 - Мейте), Белоти