Отборът на Рома елиминира третодивизионния Ентела на осминафиналите за Купата на Италия. „Вълците“ се наложиха с изразителното 4:0 и така си гарантираха мач с Фиорентина в следващата фаза на турнира.

Патрик Шик отбеляза два гола за успеха, а Иван Маркано и Хавиер Пасторе реализираха по веднъж.

Диего Пероти трябваше да започне като титуляр за Рома, но се контузи на загрявката. Мястото му зае Джъстин Клуйверт, който записа две асистенции. 

Рома взе ранен аванс. „Вълците“ поведоха още в 1-ата минута. Ченгиз Юндер намери чудесно Патрик Шик, който засече за 1:0.

Добра възможност се разкри пред Рома в 17-ата минута, когато Ницето отправи опасен удар. На преден план обаче излезе котешкият рефлекс на Робин Олсен, който отрази.

„Вълците“ вкараха за втори път топката в мрежата на Ентела в 26-ата минута чрез появилия се като резерва на мястото на получилия травма Жезус - Маркано. Той получи хубаво подаване от Коларов. Попадение обаче не бе зачетено заради маркирана засада.

Във втората минута на добавеното време на първата част Рома стигна до втори гол. Умела комбинация между Шик и Маркано завърши с точен изстрел на последния за 2:0.

След почивката Рома направи предната си класическа. Джъстин Клуйверт комбинира с Шик, а той записа втори гол на сметката си в срещата – 3:0.

Манкузо вкара топката във вратата на Олсен, но попадението не бе зачетено заради засада.

Преднината на Рома стана още по-изразителна в 75-ата минута. Клуйверт сервира топката на Хавиер Пасторе, който покачи на 4:0.