Десният бек Давиде Дзапакоста се присъедини снощи към италианския Рома, но преди да подпише договора за наем при римляните, е удължил актуалния си контракт с Челси за още една година, съобщава официалната страница на сините от Лондон.

Така новото споразумение на 27-годишния италиански национал с Челси е до юни 2022 г. Дзапакоста пристигна на "Стамфорд Бридж" през 2017 г. от друг италиански отбор Торино и до момента има 52 мача на всички нива и турнири, но през миналия сезон изигра едва четири срещи за първенство.

"Щастлив съм, че се присъединявам към Рома. Опитът ми зад граница ми помогна да се развия като личност и играч", коментира самият футболист. Повечето му мачове бяха в турнира Лига Европа- 10, където Челси стигна до крайната победа. "И да играя за огромен клуб като Рома е невероятна мотивация. Нямам търпение да стана част от колектива", добави той.

Играчът е под наем до декември, но има опция това отношение да бъде удължено до юни 2020 г., уточни спортният директор Джанлука Петраки, който е бил на същата позиция в Торино, когато Дзапакоста е играл там.