Отборите на Рома и Дженоа сътвориха истинско голово шоу на „Олимпико” в Рим. Двубоят в италианската столица приключи при резултат 3:3. Домакините повеждаха в резултата на три пъти, но така и не успяха да задържат минималния си аванс до края.

Резултатът в мача бе открит от Ченгиз Юндер след самостоятелна акция в наказателното поле още в 6-ата минута. Голът обаче не смути гостите, които отговориха много бързо. Пинамонти се възползва от колективна грешка в отбраната на римските „вълци” и  с мощен шут от около десет метра порази целта.

Един Джеко даде нова преднина на домакините, но две минути преди почивката гостите стигнаха до дузпа, която бе превърната в гол от Крисито.

Така интригата остана за втората част, но в крайна сметка нито един от двата тима не успя да надделее.

Рома отново излезе напред в резултата, този път благодарение на Александър Коларов, който вкара великолепен гол от фаул. Бранителят стреля много силно от 25 метра, топката рикошира в напречната греда и тупна на сантиметри зад голлинията.

Последният гол в срещата не бе по-малко красив. След бърза атака за Дженоа, топката бе пратена на дясното крило откъдето тя бе центрирана в малкия пеналт, а Куаме след плонж я заби в мрежата с глава.

Така двата тима започнаха сезона в Серия А със зрелищен мач и равенство.

Като цяло първият кръг в Италия предложи множество голове.

СПАЛ и Аталанта си вкараха пет попадения, а успехът бе за тима от Бергамо, който се наложи с 3:2. Лацио също тръгна с победа в първенството, побеждавайки Сампдория с 3:0 като гост.

Каляри без Кирил Десподов в състава си загуби домакинството си на Бреша с 0:1.

Серия А, 1 кръг

Удинезе - Милан 1:0

Рома - Дженоа 3:3

Каляри - Бреша 0:1

Верона - Болоня 1:1

СПАЛ - Аталанта 2:3 

Торино - Сасуоло 2:1

Сампдория - Лацио 0:3

от събота:
Парма - Ювентус 0:1

Фиорентина - Наполи 3:4

в понеделник:
Интер (Милано) - Лече