Легендата на италианския футбол Роберто Баджо стана поредният, който се изказа ласкаво за звездата на Рома Николо Дзаниоло. Бившият нападател застана плътно зад футболиста и го посъветва да запази вярата си и да не се отказва.

Припомняме, че младият талант получи ужасяваща контузия по време на дербито с Ювентус в неделя вечер. По първоначални прогнози 20-годишният футболист ще отсъства от терените между 5 и 6 месеца,  и почти сигурно  ще пропусне Евро 2020.

Според Баджо обаче нещата не изглеждат толкова трагични за младока и той трябва да остане силен и напълно фокусиран. Ето какво  сподели още легендата.

„Много съжалявам за Николо, това е изключително тежка и неприятна контузия. Искам обаче да му кажа да остане силен и да продължи да вярва. Той още е много млад и е съвсем нормално да иска да играе на Европейското първенство. Кой не иска да играе на такива форуми и да представя страната си?  Аз обаче вярвам, че той може и да бъде готов за Евро 2020. Преди световното първенство през 2002 година аз имах същата контузия. Всичко за мен тогава изглеждаше мрачно и тъжно, но аз продължавах да се боря и имах огромното желание да представям родината си. Не се отказах и продължих да се боря и не само това, възстанових се за 2 месеца и половина и след завръщането си отбелязах 11 гола в 12 мача", сподели Баджо.

"Въпреки всичко тогава, Трапатони  не ме включи в състава, но за мен беше важно, че доказах на себе си, че мога да се боря. Разбира се, много е важно при Николо как ще протече целият процес на възстановяване и неговата рехабилитация, но наистина вярвам, че за него все още има надежда да играе с Италия на Евро 2020“, завърши "Божествената опашчица".

Автор: Дидо Калинков