Легендарният италиански треньор Ариго Саки се изказа много ласкаво за работата, която Винченцо Монтела върши в Милан през този сезон.

Монтела пое „росонерите“ през лятото след поредната разочароваща кампания. Бившият наставник на Фиорентина успя с наличните футболисти да преобърне положението и в момента Милан е реален претендент за място в топ 3. В края на миналата година тимът дори завоюва Суперкупата на Италия, като надви Ювентус с дузпи в мач, който се игра в Доха.

„Монтела се справя не просто добре, а много добре“, коментира Саки.

„Той рисува един шедьовър. В началото не бях сигурен, защото поне за мен той спада в групата на треньорите, които обичат атакуващия футбол. Щом обаче пое Милан, той успя да освободи ръчната спирачка.“

„Стилът на игра, който налага, наистина ми харесва. Младоците в отбора? Това е нещото, което най-много ми допада. С младите трябва доста търпение и трябва да си в състояние да ги обучаваш. Монтела е добър учител. Ето, Матиа де Шилио си възвърна увереността. Алесио Романьоли най-накрая започна да показва, че струва всички пари, платени за него. Тук са още Мануел Локатели, Джакомо Бонавентура, Джанлука Лападула... Те са талантливи, куражлии и са готови да си помагат един на друг.“

„Резултатът от всичко това – оставяме мястото в класирането настрана – е, че вече не се чуват освирквания от феновете. Сега тъкмо те тласкат отбора напред“, допълни Саки.