Треньорът на Рома Руди Гарсия заяви, че не е съгласен с критиките към себе си. Французинът допълни, че работи в клуба по такъв начин, все едно смята да завърши кариерата си на „Олимпико“.

Преди време подобна мисъл изрази и президентът на „римските вълци“ Джеймс Палота, който не скри, че се надява Гарсия да се превърне в едно копие на сър Алекс Фъргюсън.

„Дали бих могъл да остана в Рома в течение на 25 години? Мислил съм за това, но във футбола е сложно. Аз работя така, сякаш ще завърша кариерата си тук – трудя се по 24 часа на ден. Не се виждам в друг тим“, сподели бившият наставник на Лил.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


 

"Селекционер на Франция? Говорих с Дидие Дешан, когато той пое националния тим и той ми каза, че това е съвсем различна работа. Аз се нуждая да виждам играчите си всеки ден, още не съм готов за национален селекционер.“

„Десетте поредни победи в Серия А и рекордът по точки през първата ми година бяха фантастични постижение, но ги постигнахме от нулата. Да градиш е лесно, по-трудно е да съхраниш изграденото. За мен второто е по-ценно.“

Миналия сезон Гарсия си навлече доста критики, защото от началото предрече спечелване на скудетото, ала накрая завърши втори зад шампиона Ювентус, и то със 17 точки разлика.

„През миналата година трябваше да се адаптираме към контузиите и липсите, които ни засегнаха от януари до март. През този сезон нашата трансферна кампания ни позволи да се завърнем към по-атакуващ стил. Сега имаме най-силната атака в първенството, а и в Шампионската лига вкарахме 10 гола. Затова намирам критиките от миналата година за несправедливи, но не ми пука. Ще вървя по своя път. Докато моите директори и играчите са с мен, мога да работя така, както ми харесва“, добави френският специалист.