Отборът на Юветнтус постигна комфортна победа с 3:1 при домакинството на Рома в двубой от четвъртфиналите на Купата на Италия. Головете за "бианконерите" бяха дело на Кристиано Роналдо, Родриго Бентанкур и Леонардо Бонучи. За Рома почетното попадение дойде след автогол на Джанлуиджи Буфон.

След бавно начало на срещата момчетата на Маурицио Сари за нула време успяха да отбележат три безответни попадение до края на първото полувреме. В 26-та минута Гонсало Игуаин намери Роналдо на левия фланг, който напредна със самостоятелен рейт и от изключително малък ъгъл простреля Пау Лопес за 1:0. 

Дванадесет минути по-късно резултатът беше удвоен. След нова бърза контраатака на Юве Дъглас Коща намери Бентанкур в наказателното поле, който някак успя да отправи удар под натиска на 3-ма противници, който с доза късмет влетя в десния ъгъл на вратата на Лопес за втори път. 

Във втората минута на добавеното време резултатът вече беше класически. Дъглас Коща центрира след късо разигран корнер, а на точното място беше главата на Леонардо Бонучи, който не остави шансове за испанския страж на гостите за трети път. 

В началото на втората част дойде и почетното попадение за гостите. Диего Пероти напредна навътре от десния фланг и с топовен изстрел разтресе горната греда на вратата на Буфон. След рикошет кълбото се удари в гърба на италианския ветеран и влезе в неговата врата. 

По този начин Ювентус си осигури място на полуфиналите, където ще чака някой измежду Милан и Торино.