През седмицата бе изигран 10-тият междинен кръг в калчото. Юве и Интер запазиха своите позиции, а Рома влезе в топ 4. Лацио и Каляри са опасно близо до четвъртата позиция, а Фиорентина чака грешки, за да се възползва. Време е за 11-ия кръг, в който изпъкват три големи дербита. Слънчевото дерби: Рома - Наполи. Градското: Торино - Ювентус и битката за Европа между Милан и Лацио. Всичко това събрано в един кръг.

Уикендът започва ударно. В събота от 16.00 часа е време за дербито на слънцето. Рома посреща Наполи в изключително важен мач и за двата отбора. Римляните ще преследват победата с всички сили и ще бранят позицията си в топ 4. На Олимпико атмосферата ще бъде гореща, а зрелището е гарантирано. Скандали със съдийството белязаха мача на Наполи срещу Аталанта. Карло Анчелоти няма да бъде на скамейката, а неаполитанци ще търсят трите точки, за да не изостават от лидерите. Наполи все повече се отдалечава от така жадуваната титла, и нова загуба окончателно ще сложи край на амбициите за скудето.

От 19.00 часа, предстои трудно гостуване на Интер. Конте и компания гостуват на Болоня и нямат друга алтернатива освен победата. Нерадзурите продължават да дишат във врата на Ювентус и няма да се откажат от мечтата си за титла. Домакините от Болоня са добър отбор, който е способен да създава много проблеми. Рома взе много трудно своето гостуване на Ренато Далара, а отборът на Синиша Михайлович затрудни много и Ювентус, и то на Алианц стейдиъм. Интер пак трябва да печели, за да стои плътно до Ювентус.

От 21.45 часа ни чака друго голямо дерби. Торино срещу Ювентус. Тежко изпитание за лидера. Атмосферата ще бъде гореща, а феновете на Торо мечтаят за триумф срещу старата госпожа. Прави впечатление, че бианконерите печелят много трудно своите мачове, а със сигурност няма винаги късметът да ги покрива.

В неделя, програмата започва от 13.30 часа, когато в интересен мач Аталанта посреща Каляри. Двата хита на сезона до момента са един срещу друг. Футболистите на Гасперини са трети в класирането и не са далеч от Юве и Интер. Каляри пък е само на точка от четвъртия Рома. Това е мач, който си струва вниманието в неделния ден. И за двата тима победата е много ценна.

Три срещи има предвидени за 16.00 часа. Дженоа приема Удинезе. Гостите освободиха старши-треньора Игор Тудор и сега тръгват по нов път. Дженоа и Тиаго Мота се противопоставиха на Ювентус в междинния кръг, но загубиха с гол в края. По-логично изглежда Дженоа да спечели тук, заради изключително трудната ситуация в Удинезе.

Лече приема Сасуоло в друг мач от 11-ия кръг.  Домакините измъкнаха много ценна точка от Сампдория през седмицата, като футболистите на Клаудио Раниери изравниха чак в края на мача. Лече ще търси 3 точки на своя земя, но Сасуоло е добър отбор и ще противопостави всичко, с което разполага.

Верона Бреша е друг интересен двубой от програмата. Домакините засега изглеждат спокойни. Далеч са от опасната зона и заемат стабилно позиция в средата на таблицата. Проблемите са при Бреша, които продължават да са сред изпадащите. Гостите имат жизнена нужда от точки, и ще се опитат да откраднат поне равенството в този мач.

От 19.00 часа Фиорентина приема Парма. Домакините не се отказват от амбициите си за европейски футбол и ще гонят нов успех и затвърждаване  близо до местата за европейски турнири. Парма не е слаб отбор, но гостите загубиха леко изненадващо от Верона през седмицата. Роберто Даверса няма да иска отборът му отново да загуби, но Фиорентина в тази среща няма друга алтернатива освен победата.

Стигаме и до още едно страхотно дерби. От 21.45 часа Милан приема Лацио. Росонерите са доволни след като Стефано Пиоли записа първа победа начело на Милан. Късно снощи бе победен Спал, а всички тифози имаха нужда най-после да усетят вкуса на победата. Орлите пристигат в Милано в страхотно настроение. В серия от 2 поредни победи и само на точка от Шампионска Лига. Безспорно в неделя вечер ще бъде много интересно. Милан ще гони нов успех, който да запази живи надеждите им за европейско участие, а Лацио е амбициран и готов на всичко да се бори за място в така жадуваната Шампионска лига.

Краят на 11-тия кръг ще настъпи в понеделник вечер, когато от 21.45 часа Спал приема Сампдория. Последните два отбора в класирането един срещу друг. Спал играе силно у дома и на Сампдория няма да бъде никак лесно. Това е един равностоен двубой, в който всичко е възможно.

Автор: Дидо Калинков