Българският национал Ивайло Чочев отново изигра цял мач за своя Палермо в домакинството на Рома, но не успя да помогне по никакъв начин да се избегне поражението. Сицилианците паднаха с 0:3 и утежниха още повече положението си на дъното. 

Стефан ел Шаарави преди почивката, Един Джеко след нея и Бруно Перес в последната секунда изковаха успеха за "джалоросите" и така те се съвзеха от тежката загуба с 2:4 от Олимпик Лион в Лига Европа през седмицата. 

А този мач можеше да се развие по съвсем различен начин. Още в 5-та минута Илия Несторовски от състава на Палермо отбеляза попадение, но то беше отменено заради засада и така развръзката остана за по-късните моменти в битката. 

И отговорът на Рома не закъсня много. Още в 22-та минута Клеман Грение намери перфектно Стефан ел Шаарави в наказателното поле и нападателят с хубав удар даде преднина на тима си. 

До почивката последва постна продукция и от двата тима, като чистите положения не бяха толкова много. Грение и Раджа Наинголан не успяха да се разпишат за Рома, докато Бруно Енрике пропиля един от малкото шансове за домакините. 

След почивката също нямаше особено много положения. Домакините опитваха да върнат попадението и да се доберат поне до точката, но нямаха качествата да стигнат до него. И за сметка на това инкасираха още едно. 

В 76-та минута Ел Шаарави се прояви като асистент, извеждайки Един Джеко сам срещу вратаря. Босненецът пусна технично и леко топката покрай стража на сицилианците и направи резултата 2:0, с което сложи точка на интригата в тази битка. 

До края остана време и за още едно попадение в мрежата на Палермо. То беше дело на Бруно Перес в последните секунди на редовното време и с това беше оформен крайният резултат. 

След него "вълците" устискаха втората позиция и с 62 точки са еднолично там. Палермо продължава да е в зоната на изпадащите с 15 точки, на седем зад последния на спасителния бряг Емполи.