Автогол от Руи Патрисио и гол на Хамед Траоре направиха така, че Сасуоло бе много близо до това да бие Рома в Серия А, но попадение на Брайън Кристанте в добавеното време отне точката от „неровердите“, а Рома продължава да се надява в края на класирането да е в Топ 4.

След като отпадна от Купата на Италия и срещна намиращият се в средата на класирането, то Рома срещна сериозен отпор от Сасуоло, който също се бори за по-челни места. Гол на Хамед Траоре бе отменен първото полувреме поради спорна игра с ръка на футболиста на домакините.

Отмененият гол сякаш събуди гостите, които вкараха попадение чрез Тами Ейбрахам, но англичанинът бе в засада и той бе отменен. Рома отказа да се предаде и продължи да притиска Сасуоло, а игра с ръка на Влад Кирикеш донесе дузпа за „джалоросите“ в края на първата част, която бе материализирана от Ейбрахам.

През второто полувреме пък Сасуоло направи пълен обрат, след като Крис Смолинг си вкара автогол, а Траоре в 73-ата поведе домакините напред, но в 78-ата поради втори жълт картон Ферари бе изгонен от „Мапей“.

Рома организира финален щурм, който бе оползотворен с попадение, след като Брайън Кристанте порази вратата на Консили за крайното 2:2.