Фиорентина постигна безценна победа с 2:0 в домакинството си на Рома от 36-ия кръг на Серия "А". Срещата на "Артемио Франки" бе пряк сблъсък между два от отборите, борещи се за място в Лига Европа. Затова и успехът на "виолетовите" е с двойна цена. Той дойде с голове на Николас Гонзалес от дузпа в 4-ата минута и Джакомо Бонавентура в 11-ата минута.

22 снимки

Още от самото начало домакините започнаха вихрено и във 2-ата минута Ерик Карсдорп спъна Николас Гонзалес на границата на наказателното поле. Положението бе разгледано с ВАР и съдията прецени, че има нарушение и то е вътре в границите на пеналта, въпреки че докосването на нидерландеца изглеждаше доста леко. В крайна сметка обаче бе отсъдена дузпа, а потърпевшият Гонзалес реализира хладнокръвно за 1:0.

В 11-ата минута Фиорентина удвои преднината си. Джакомо Бонавентура бе оставен необезпокояван да напредне с топка в крака, да навлезе в наказателното поле и с удар по земя да вкара за 2:0.

"Виолетовите" отбелязаха и трети гол в 24-ата минута, отново чрез Бонавентура, но този път попадението не бе зачетено заради засада.

Малко преди това пък дойде една от малкото възможности за Рома, след като Лоренцо Пелегрини стреля опасно от фаул, но вратарят Пиетро Терачано успя да спаси.

И през второто полувреме гостите не успяха да вдигнат нивото в играта си и да потърсят обрат в мача, докато домакините пропуснаха още няколко добри възможности за гол чрез Софиан Амрабат, Юсеф Малех и Кжищоф Пьонтек.

В крайна сметка Фиорентина заслужено се поздрави с победата и излезе на 6-ото място във временното класиране, изпреварвайки Рома. "Вълците" са със същия актив, но вече заемат 7-ото място заради по-лоши показатели в преките двубои.