Рома с жесток удар по шампионските амбиции на Наполи в Серия А. „Вълците” нагризаха жестоко неаполитанците, след като осъществиха пълен обрат в двубоя от 27-ия кръг на Серия А. Възпитаниците на Еузебио ди Франческо се наложиха с 4:2 над домакините насред "Сан Паоло". Лоренцо Инсиние откри резултата в 6-ата минута на срещата, но секунди по-късно Ченгиз Юндер възобнови равенството. Един Джеко се превърна в герой за "вълците", след като изведе напред тима си в 26-ата минута, а в 73-ата наниза и втори гол във вратата на Пепе Рейна за 3:1. В 79-ата минута Диего Пероти до голяма степен уби интригата в двубоя, а в добавените минути Дрис Мертенс успя да върне едно попадение, но прекалено късно.

Засега Наполи остава лидер в класирането с актив от 69 точки, но вече е само на точка пред Ювентус, който е и с мач по-малко. Рома пък се изкачи на третата позиция с 53 пункта.

Първите минути бяха много интезивни и пред двете врати. Във 2-ата минута Раджа Наинголан центрира към Диего Пероти, но изстрелът на аржентинеца с глава бе неточен.

Секунди по-късно Инсиние напредна през центъра в наказателното поле, но ударът му не беше достатъчно силен и попадна право в ръцете на стража Алисон.

В 6-ата минута пък падна и първото попадение в срещата. Марио Руи центрира от левия фланг към освободилия се Инсиние, който отклони топката във вратата на гостите за 1:0.

Щастието на неаполитанците обаче продължи доста кратко, след като минута по-късно „вълците” възстановиха равенството. След грешка на футболистите на Наполи в центъра Наинголан отне и след това изведе отлично Ченгиз Юндер. Турчинът напредна към наказателното поле и с елегантен, прехвърлящ удар, който се отклони и в крака на Марио Руи, прати топката зад вратаря на домакините Пепе Рейна.

В 17-ата минута Кайехон върна към връхлитащия Инсиние, който стреля, но Алисон спаси.

Вълците достигнаха до пълен обрат в срещата в 26-ата минута. Флоренци центрира отдясно, а Джеко с глава се разписа за 2:1. Това е 12-ото попадение на босненеца през сезона.

В 32-ата минута Мертенс стреля, но топката се отби в тялото на съперников играч и премина покрай гредатата.

Неаполитанците здраво натиснаха още от самия старт на втората част в търсене на изравнителното попадение.

В 57-ата минута Инсиние отново бе близо до отбелязването. Лошо избита топка попадна право във 26-годишния нападател, който успя да се обърне и да стреля, но Алисон внимаваше.  

В 66-ата минута Кайехон замалко да изненада Алисон директно от корнер, след като успя да завърти топката, която застрашително се беше отправила към вратата на „вълците”, но срещна гредата.

Рома наниза и трети гол във вратата на домакините в 73-ата минтуа  с брилянтен гол от границата на наказателното поле на Един Джеко. Първоначално босненецът финтира Руи и след това с много майсторски удар с левия крак мушна топката във вратата на Рейна за втори път.   

В 76-ата минута Инсиние проби отляво в наказателното поле на домакините, но Алисон за пореден път осуети опитите му с великолепно двойно спасяване.

„Вълците” убиха интригата в двубоя в 79-ата минута на срещата, когато Марио Руи буквално подари топката на Диего Пероти, който наниза четвърти гол във вратата на Наполи.

В добавеното време на срещата неаполитанците обаче върнаха едно попадение, но то дойде твърде късно, за да може да промени нещо. Инсиние с пас отляво към Мертенс, който от дъгата заби куршум в левия ъгъл на вратата на Рома.