Отборът на Интер стигна до хикс - 1:1 при домакинството си на Рома в мач от 21-ия кръг на италианската Серия А. Това бе шести мач без победа в първенство за Интер и трето поредно равенство. Тимът натрупа 43 точки на четвъртото място във временното класиране, колкото има и третият Лацио, който обаче е с мач по-малко.

Рома пък вече четири мача е без успех в Серия А и с 40 точки в актива си на пета позиция.

Лидер в Италия е Наполи с 54 точки, а вторият Ювентус е с 50 и мач по-малко.

Тимът от Рим откри в 31-ата минута чрез Стефан Ел Шаарауи, а Интер изравни в 86-ата с гол на Матиа Весино.

Домакините направиха куп пропуски и заслужено стигнаха до равенството.

Още в 9-ата минута Иван Перишич видя пространство пред себе си и стреля силно към долния ляв ъгъл на вратата на Рома, но Алисон внимаваше и спаси. Малко по-късно Александър Коларов опита да намери свободен съотборник в половината на Интер, но защитата на домакините се справи.

Пак Перишич пропусна изгодна възможност за Интер в 29-ата минута.

Две по-късно, в 31-ата Стефан Ел Шаарауи не сгреши и брилянтно преодоля Самир Ханданович за 1:0 в полза на Рома, възползвайки се от неразбирателството сред бранителите на съперника.

След почивката Рома можеше да покачи на 2:0, но така и не стигна до попадение. Особено обещаващ бе шансът за гостите в 63-ата минута, когато пас на Алесандро Флоренци бе блокиран навреме от защитник.

Домакините постепенно установиха контрол и направиха всичко възможно да стигнат до изравнително попадение. Мауро Икарди на два пъти попусна отлични възможности. В 67-ата минута Икарди наскочи защитата на Рома и стреля, но край лявата греда. Пак Мауро Икарди в 74-ата припуля още един шанс за гол.

Малко по-късно последва и трети пореден пропуск на Икарди. В 80-ата минута 24-годишният аржентинец отново не успя да преодолее вратаря на гостите Алисон.

Все пак Интер стигна до изравнително попадение. В 86-ата минута Марсело Брозович прати топката в наказателното поле, където Матиа Весино засече и прати топката с глава в мрежата на гостите за 1:1, носейки точка за Интер.