Каляри и Рома завършиха при резултат 0:0 в двубой от първия кръг на Серия А. Двубоят бе скучен и не предложи голям брой голови положения. През първото полувреме зрителите станаха свидетели на изключително малко опити за отбелязване на попадения, като имаше общо един точен удар.

През втората част двата отбора се активизираха и Рома имаше по-добрите и по-чистите възможности, но не успя да надвие съперника си. Попадение на "вълците" в 83-а минута бе отменено поради засада на Лоренцо Пелегрини.

В двубой по същото време Лацио победи новака Венеция с 3:1 и започна успешно сезона си пред собствена публика. Попаденията за домакините бяха дело на Валентин Кастеянос, Матия Дзакани от дузпа, а Джорджо Алтаре си отбеляза автогол. За гостите точен бе Магнус Андерсен, който и откри резултата в самото начало на срещата. Лацио доминираше през голяма част от двубоя, като владееше топката близо през 70 процента от времето. Двата отбора създадоха близки като брой положения за гол, но тези на домакините бяха далеч по-чисти и те логично спечелиха.