Рома не успя да се възползва от равенството между Интер и Ювентус в събота вечерта и да се доближи до върха на класирането в Серия А. "Вълците" стигнаха само до нулево равенство в гостуването на Киево и не помръднаха от позицията си. 

Двата тима направиха много интересен мач, в който обаче липсваше "солта на футбола" - головете. Но единоборства, положения и много битка имаше в достатъчни количества за феновете във Верона. 

"Летящите магарета" започнаха по-добре двубоя и имаха първата възможност за попадение в 13-та минута, но тогава Роберто Инглезе стреля мощно от няколко метра, но топката щеше да счупи горната греда. 

Постепенно "джалоросите" вдигнаха оборотите и стигнаха до по-чистите положения. Най-изгодното от тях беше в 24-та минута, когато първо Патрик Шик стреля от упор, но вратарят на Киево изби. При добавката Жерсон можеше да се разпише от близка дистанция, но пак стражът Стефано Сорентино прояви невероятен рефлекс. 

Стефан ел Шаарауи и Патрик Шик не можаха да се разпишат за "вълците" до почивката, а Роберто Инглезе и Фабио Депаоли не можаха да се възползват от възможностите пред Киево и така почивката дойде без попадения. 

След подновяването на играта гостите от столицата продължиха да са по-активни, но нямаха късмет пред гола. В 60-та минута Максим Гоналон се оказа на страхотна позиция на няколко метра от вратата, но стреля твърде неточно и вратарят улови без проблем. 

Един Джеко, Стефан ел Шаарауи и Раджа Наинголан не можаха да намерят целта, докато Фабрицио Качаторе пропиля един от редките шансове за "летящите магарета" през втората част. 

В крайна сметка попадения в този мач не паднаха и двата тима трябваше да се примирят с нулевото равенство. Рома събра 35 точки, на пет зад лидера Интер. Киево е с 21 точки на десетата позиция преди изиграването на останалите битки от кръга.