Рома продължи възхода си и записа нова победа в Серия А. „Римските вълци“ се наложиха с 3:1 при гостуването си на Дженоа. С хеттрик за „римските вълци“ се отчете Хенрих Мхитарян.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, но гостите успяха да открият резултата дълбоко в добавеното време на първите 45 минути. Жордан Верету центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Хенрих Мхитарян засече с глава в мрежата на Матиа Перин.

Попадението мобилизира домакините и в началото на второто полувреме равенството бе възстановено. Джалука Скамака изведе отлично Марко Пяца. Италианецът напредна и хладнокръвно реализира в долния десен ъгъл.

В 67-ата минута „джалоросите“ отново излязоха напред в резултата. Бруно Переш намери Хенрих Мхитарян в наказателното поле и за арменеца не бе проблем да реализира второто си попадение в мача.

В 85-ата минута Мхитарян оформи и своя хеттрик. Педро центрира в наказателното поле, където ефектно с удар от въздуха реализира в мрежата на Матиа Перин.

Със спечелените три точки Рома се изкачи на третата позиция в Серия А с актив от 14 точки, докато Дженоа е 18-и с едва пет.