Наполи победи Рома с 4:0 и ги свали от 4-ото място в Калчото след 9-ия кръг. Наполитанците излязоха със специални екипи в синьо и бяло райе, за да подчертаят връзката си с Диего Марадона, който почина преди 4 дни. Наполи събра 17 точки и измести Рома, които пък инкасираха първа загуба от пет мача в първенството.

Домакините имаха надмощие през по-голямата част от срещата, а след половин час игра Лоренцо Инсине откри резултата след изненадващо изпълнение на свободен удар. Малко преди него Дрис Мертенс пропусна да се разпише, което се случи и в 44-ата минута при доброто спасяване на вратаря Миранте.

Началото на второто полувреме не се отличаваше. Наполи пропусна втората си най-добра възможност към момента след добър индивидуален ход на Инсине. Подаването не беше най-доброто и затова Фабиан Руиз не можа да отбележи.

В 65-ата минута Фабиан Руис удвои преднината. Испанецът получи триков пас с пета от Марко Руи, овладя топката на дъгата пред наказателното поле и с отсечен удар през крак на бранител наказа вратаря Антонио Миранте за втори път. Само след още пет минути Инсине получи топката на сходна позиция, но би в страни.

В 80-ата минута Дрис Мертенс направи 3:0, след като вратарят на Рома не успя да улови топката след удар на резервата Елмас. Белгиецът беше най-съобразителен и прати топката в мрежата.

Четири минути преди края Матео Политано вкара за 4:0, след като отне топката пред дъгата и с малко повече случайност, премина през 4-има играчи на Рома и вкара третото си попадание през сезона.