Наставникът на Милан - Стефано Пиоли заяви, че е очаквал повече от своя отбор в двубоя срещу Рома, загубен с 1:2.

“Росонерите” допуснаха много грешки в защита и именно върху това падна акцентът в изказването на Пиоли.

“Разбира се. че очаквах да играем по-добре и да постигнем по-добър резултат. Ние сме Милан и не можем да си позволим подобни грешки, които ни костват ценни точки. Мачът можеше да се развие по съвсем различен начин. Дори не визирам само головете. Бяхме прекалено наивни и в други ситуации. Знаехме, че Рома ще ни пресира в определени зони, но въпреки това не действахме концентрирано и няколко пъти им подарихме топката. Трябваше да се справим по-добре и при центриранията”, критичен беше Пиоли.

“Представянето ни днес беше стъпка назад спрямо играта ни срещу Лече. Когато топката се движи бавно, е трудно да се стигна до голови ситуации. Срещу съперник на същото ниво трябва да сме по-прецизни при подаванията, по-креативни. Не пресирахме в моментите, когато домакините бяха уязвими. А когато те поведоха, вече имаха лукса да играят на контраатака”, продължи Пиоли.

“Убеден съм, че имаме много по-голям потенциал и в офанзивен, и в дефанзивен план. Искам да извлека най-доброто от всеки футболист. Работя с отбора само от десетина дни. След добрата игра срещу Лече, не исках да правя много проени в състава. Лесно е, да се каже, че трябва да се върнем към победите. Трябва обаче да го покажем на терена”, завърши наставникът на миланския гранд.