Макар да проспа едно полувреме, тимът на Рома си свърши работата в домакинството срещу Торино след почивката. В 28-ия кръг „римските вълци” разбиха съперника си 3:0 на „Олимпико” и загряха добре за 1/8-финалния реванш срещу Шахтьор Донекц в Шампионската лига през следващата седмица (те загубиха с 1:2 в Украйна).

Липсата на наказания Един Джеко в атаката на столичани определено се усети, затова попаденията отбелязаха защитникът Костан Манолас и халфовете Даниеле Де Роси и Лоренцо Пелегрини. С успеха тимът на Еузебио Ди Франческо събра 56 точки на третото място в класирането и поне този кръг няма как да бъде изместен от 4-ия Лацио (52).

Торино от своя страна за трети пореден път в калчото се примири със загуба, поради което не мръдна от 9-ата позиция. „Биковете” имат 36 точки.

Ако има нещо, за което гостите да съжаляват горчиво в срещата, то това бяха пропуските им през първото полувреме. Макар Рома да тръгна в по-живо темпо, играчите на „джалоросите” много трудно стигаха до каквито и да е възможности пред вратата на Салваторе Сиригу.

За сметка на това торинци на два пъти застрашиха много сериозно вратата на Алисон Бекер. В 31-ата минута Яго Фалке получи топката от тъч по десния фланг на атаката и центрира чудесно по земята към Андреа Белоти. Звездата на „биковете” нанесе силен шут, който беше блокиран от защитник на метър-два пред голлинията.

Три минути по-късно бразилският страж на римляните трябваше да спасява положението. Яго Фалке получи топката на ръба на засадата от Афри Акуа и моментално стреля фалцово по земята в търсене на долния десен ъгъл. Алисон реагира като котка и с върха на пръстите промени траекторията на топката достатъчно, за да я извади в корнер.

Рано във второто полувреме отново Торино имаше сгоден шанс. В 49-ата минута Алехандро Беренгер проби покрай Даниеле Де Роси и Кевин Строотман, за да отправи нисък шут, който не затрудни особено Алисон.

Някак от нищото Рома успя да поведе в 56-ата. Центрирането от корнер не бе особено успешно, но топката стигна до Алесандро Флоренци отдясно, която фалцово я прати обратно пред вратарското поле. При далечната греда никой не пазеше Костас Манолас и гъркът от упор разстреля Сиригу с изстрел под гредата – 1:0.

Това попадение разстрои сериозно играта на Торино, а Рома започна да изглежда по-опасно. В 70-ата минута Раджа Наинголан намери Флоренци на обещаваща позиция, а шутът на италианския национал премина съвсем малко над гредата.

Три по-късно домакините все пак удвоиха, и пак след статично положение и недобро изчистване. Наинголан взе високата топка пред пеналта и с глава прехвърли отбраната, за да изведе Де Роси съвсем сам срещу вратаря. Опитният италианец нанесе воле от около 7-8 метра и порази долния десен ъгъл – 2:0.

Оттук до края беше ясно, че двубоят ще приключи по вкуса на домакините, а те пожелаха да отбележат още веднъж. В третата минута от продължението „вълците” хванаха Торино на контраатака при числен превес петима срещу трима. Наинголан елегантно чукна, за да изведе Лоренцо Пелегрини съвсем сам срещу вратаря отляво, а халфът реализира с нисък шут в близкия ъгъл – 3:0.

В следващия кръг Рома гостува на опашкаря Кротоне, а Торино ще играе у дома срещу Фиорентина.