Отборите на Рома и Каляри си отбелязаха само по едно попадение в двубой от 7-ия кръг на Серия А. Жоао Педро откри резултата за Каляри на „Стадио Олимпико” в 26-ата минута, а само 5 минути по-късно Лукас Чепители имаше нещастието да си отбележи автогол.

Четвърт час след първия съдийски сигнал Джанлука Манчини извърши нарушение след като промени посоката на движение на топката с ръката си, за което съдията отсъди дузпа. Жоао Педро бе точен от бялата точка, след като се спря преди да бие и изчака Пау Лопес да се хвърли в грешния ъгъл.

Само пет минути по-късно лоша комуникация между Лука Чепители и вратаря доведе до автогол за „сардинците”.

До края на първата част не се случи нищо интересно на терена.

В самото начало на второто полувреме Николо Дзаниоло достигна до отскочила топка на границата на наказателното поле и изстреля топката под напречната греда, но Робин Олсен внимаваше и направи чудесно спасяване.

Истинският екшън бе в края на срещата, когато в последната минута на редовното време Никола Калинич получи чудесен шанс вътре в наказателното поле и прати топката в мрежата.

В добавеното време на двубоя Рома отново поведе в резултата за 2:1 чрез Никола Калинич, но съдията Давиде Маса реши да прегледа ситуацията с ВАР. След като разгледа попадението с видео повторение Маса отмени гола поради нарушение в атака.

В допълнение, Чепители получи ужасяваща контузия, заради която се наложи навлизането на лекарския екип на терена, което допълнително удължи добавеното време.

Така на „Стадио Олимпико” се игра цели 11 минути след редовното време.

След последният съдийски сигнал целият щаб на Рома навлезе на терена, за да иска обяснение от съдията, който показа червен картон на наставника на Рома Пауло Фонсека. 

След двубоя Рома се намира на 5-а позиция с 12 точки в актива си, а Каляри е седми с точка по-малко. 

Резултатите от другите двубои от Серия А: 

Фиорентина - Удинезе 1:0
/1:0 Никола Миленкович 72'/

Аталанта - Лече 3:1
/1:0 Дуван Сапата 35', 2:0 Алехандро Гомес 40', 3:0 Робин Госенс 56', 3:1 Фабио Лучони 86'/

Болоня - Лацио 2:2
/1:0 Владислав Крейчи 21', 1:1 Чиро Имобиле 23', 2:1 Родриго Паласио 31', 2:2 Чиро Имобиле 39'/

Торино - Наполи 19:00 ч.

Интер - Ювентус  21:45 ч.