Отборът на Рома постигна изключително важна победа с 2:1 над състава на Милан в голямото дерби на 9-тия кръг на италианската Серия А. Головете за "римляните" бяха отбелязани от Един Джеко и Николо Дзаниоло, докато за Милан точен беше Тео Ернандес. 

Първите 30 минути в мача минаха под диктовката на "росонерите". В 12-та минута Рафаел Леао, стигна до хубав пас в наказателното поле и пласира добър удар в долния десен ъгъл на стража на Рома По Лопес, който обаче успя да се справи и да избие. Само няколко минути по-късно пък беше отменен гол на Сусо заради засада. 

В 23-та минута Хакан Чалханоглу намери известно пространство на границата на наказателното поле и произведе тежък удар към вратата на Лопес, но той отново беше на ниво и спаси. 

Към края дойдоха и добрите моменти за Рома. В 37-та минута Николо Дзаниоло се освободи на границата на наказателното поле на Милан и пробва рефлексире на Джанлуиджи Донарума, но вратарят се справи на ниво. 

Само минута по-късно обаче Рома постигна своята цел. След изпълнение на ъглов удар топката беше отклонена на първа греда и стигна до Един Джеко, който заби топката от броени метри във вратата на Донарума за 1:0. 

В началото на втората част все пак Милан получи заслуженото за доброто си представяне. След комбинация между двмаата бекове Давиде Калабрия намери Тео Ернандес, който с прецизен удар матира Лопес за 1:1. 

Радостта на гостите обаче продължи едва 3 минути. В 58-та минута след рикошет топката стигна до Николо Дзаниоло, който с хладнокръвие намери долния десен ъгъл на вратата на Донарума, за да върне аванса на своя тим. 

Последваха положения и за двата отбора. Първо Алесио Романьоли не успя да отбележи от около 20 метра след избита топка в 69-та минута, преди Дзаниоло да направи индивидуален рейт и да затрудни максимално Донарума в 81-та минута. 

В последните 4 минута на мача удари на Хакан Чалханоглу на два пъти създадоха суматоха в наказателното поле на Рома, но до гол така и не се стигна. 

По този начин Рома спря серията от равенства, за да събере 16 точки, което отрежда 5-то място за "римляните". Милан, от своя страна, продължава с ужасното си представяне от началото на сезона, заемайки едва 13-та позиция с актив от 10 точки след 9 мача.