Рома не изпуска курса на преследване на челото в Серия А. "Вълците" надделяха с 3:1 над новака СПАЛ и продължават да дишат във вратовете на челниците след началото на 15-ия кръг. 

Момчетата от столицата решиха всичко на своя "Олимпико" само за едно полувреме. Те получиха солиден бонус в началото, когато беше изгонен Фелипе от състава на гостите, а после Един Джеко и Кевин Строотман вкараха две попадения, за да убият интригата. 

Малко след началото на втората част и Лоренцо Пелегрини се разписа, за да оформи класиката, а малко след неговото попадение Федерико Вивиани намали разликата, но нищо повече. 

СПАЛ започна мача доста дръзко и даже имаше шанс да открие още в 4-та минута, но Алберто Палоски прати топката встрани от вратата. И устремът на малкото отборче беше порязан още в 9-та минута. 

Тогава Фелипе задържа за фланелката нахлуващия в наказателното поле Един Джеко и получи директен червен картон. Това отприщи доста положения в полза на Рома и логично скоро последва и гол. 

Но първо Един Джеко и Стефан ел Шаарауи направиха два големи пропуска, преди босненецът да открие резултата в 19-та минута. Тогава Ел Шаарауи пусна страхотен пас през защитата, за да намери съотборника си зад защитата и той с хубав удар в далечния ъгъл на вратаря откри - 1:0. 

Костас Манолас направи пропуск за "вълците" малко след това, както и Ченгиз Ундер. Но в 32-та минута нямаше кой да спре "джалоросите" по пътя им към втория гол. Тогава след удар от дистанция на Джеко топката беше избита от вратаря, но беше уловена от Ел Шаарауи, който я пусна технично за Кевин Строотман и той с мощен шут щеше да скъса мрежата за 2:0. 

До почивката Александър Коларов направи още един пропуск и в крайна сметка тя дойде с два чисти гола аванс за домакините. Малко след подновяването на играта обаче те решиха всичко с трети гол. 

В 53-та минута Александър Коларов центрира перфектно от левия фланг и качи топката на главата на Лоренцо Пелегрини, който се разписа комфортно за 3:0 и на практика сложи точка на спора. 

Все пак СПАЛ стигна до почетно попадение. Още в следващата атака Костас Манолас направи дузпа, като зад топката застана Федерико Вивиани. Неговият удар беше избит в горната греда от вратаря, но топката се върна в него и при добавката този път не сбърка - 1:3. 

До края на мача Рома имаше още три чисти шанса да направи победата си и по-изразителна, но Патрик Шик, Жерсон и Един Джеко не успяха да намерят целта и в крайна сметка този резултат се запази. 

Така след тази развръзка "вълците" събраха 34 точки на четвъртото място, на четири зад лидера Наполи. СПАЛ все още е в зоната на изпадащите със своите 10 точки и може да падне дори до предпоследното място.