Футболистите на Рома победиха Сасуоло с 3:1 в мач от 29-я кръг на италианската Серия А. С успеха Рома натрупа седем мача без загуба в шампионата. Рома вече има 65 точки на второто място във временното класиране, на 8 от лидера Ювентус. Третият Наполи пък е с 63 в актива си към момента.

Отборът на Сасуоло пък остава на 15-о място в подреждането с 31 точки в актива си, след като записа четвърти мач без победа в Серия А.

Рома трябваше да стопи гол пасив през първото полувреме на двубоя със Сасуоло.

Гостите от Сасуоло поведоха в 9-ата минута с попадение на Грегори Дефрел. Той откри с хубав удар в горния ляв ъгъл на вратата на Рома. Преди това още в 3-ата минута Мохамед Салах стреля опасно, но край лявата греда на гостите, а минута по-късно Дефрел пропусна възможност за Сасуоло.

Тимът на Рома успя да изравни в 16-ата минута, когато Леандро Паредес отбеляза страхотен гол за 1:1. Той побучи удобен пас, напредна и стреля отдалеч, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Андреа Консили.

Сасуоло стигна до нова възможност в 20-ата минута, като Матео Политано не успя да преодолее Войчех Счесни. В край на полувремето домакините притиснаха съперника в 41-ата Антонио Рюдигер отправи силен удар с глава, но вляво от вратата. В добавеното време на първата част Стефан Ел Шаарауи също бе близо до попадение за Рома, но пропусна. Мохамед Салах обаче не сгреши във втората минута на добавеното време и успя да се разпише за 2:1, давайки преднина на домакините.

Един Джеко се развихри през второто полувреме и в 68-ата минута вкара за 3:1 в полза на Рома. Джеко получи добър пас и без проблеми прати топката в мрежата на Сасуоло. Пак той се размина с нов гол в 71-ата минута, след като Андреа Консили се намеси навреме.

Десетина минути преди края на срещата Леандро Паредес опита да изненада стража на гостите, но му липсваше точност при удара към вратата. Един Джеко отправи силен удар в добавеното време на мача, но защитник застана на пътя на топката и предотврати опасността и резултатът се запази 3:1 за Рома.