Рома продължава с добрите си изяви напоследък и започна годината с победа. "Вълците" по драматичен начин успяха да преодолеят съпротивата на силния отбор на Торино на "Олимпико" и след 3:2 записаха трети пореден успех. 

Благодарение на него те се наместиха в Топ 4 преди мачовете на преките си конкуренти за тази позиция Милан и Лацио. Младокът Николо Дзаниоло и Александър Коларов от дузпа дадоха два гола аванс на "джалоросите" преди почивката, но Томас Ринкон малко след нея намали. 

Кристиан Ансалди точно в средата на втората част изравни и сякаш успехът се изплъзваше на римляните. Но малко след попадението на аржентинеца Стефан Ел Шаарауи върна аванса на домакините и този резултат се запази до последния съдийски сигнал. 

Мачът започна с положение за "биковете", но ударът на Яго Фалке с глава мина над вратата. Но четвърт час след първия съдийски сигнал радостта беше за домакините. Тогава Александър Коларов центрира от пряк свободен удар, стигна се до разбъркване в наказателното поле, при което Николо Дзаниоло се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата от границата на вратарското поле с мощен шут - 1:0. 

Костас Манолас малко след това можеше да удвои, но не беше точен от изгодна позиция. В 33-та минута обаче вратарят на Торо Салваторе Сиригу направи дузпа, която Александър Коларов хладнокръвно реализира и това удвояване на преднината на Рома стана факт. 

До почивката имаше още множество интересни моменти. Джъстин Клуйверт и Стефан Ел Шаарауи изпуснаха страхотни шансове за "вълците", а в самия край на полувремето Яго Фалке тресна страничната греда след един самостоятелен пробив и статуквото се запази - 2:0 за домакините на почивката. 

След подновяването на играта интересните моменти не секнаха. В 48-та минута Един Джеко не успя да се разпише от изгодната позиция, а след това Ола Аина изпусна за Торино. Но в 51-та минута "биковете" стигнаха до намаляването на резултата. 

Тогава при една продължителна атака топката стигна до Томас Ринкон на границата на наказателното поле и той с мощен шут направи безпомощен вратаря на домакините, пласирайки топката над обсега му и точно до гредата за 1:2. 

Малко след изтичането на един час от началото на мача Кристиан Ансалди можеше да изравни, но ударът му от пряк свободен удар мина на сантиметри от вратата. Но аржентинецът се реабилитира в 67-та минута, когато направи 2:2. 

Тогава той стигна до една рикоширала топка и с мощен удар от границата на наказателното поле препарира за втори път от дистанция вратаря на Рома Робин Олсен. Така изглеждаше, че римляните ще изгубят шанса за победата в този мач. 

Но не така мислеше Стефан Ел Шаарауи. Нападателят получи страхотен пас в наказателното поле от Лоренци Пелегрини в наказателното поле и с техничен удар покрай Сиригу опъна мрежата му за трети път и това попадение се оказа с цената на трите точки. 

До края на мача Един Джеко и Андреа Белоти изпуснаха страхотни шансове да подпечатат успеха на тима си, но ударите им минаха на сантиметри от целта и в крайна сметка "джалоросите" трябваше да се задоволят само с 3:2. 

След тази развръзка те имат 33 точки на четвъртата позиция и са с една точка пвоече от Лацио и две от Милан. Торино е на деветата позиция с 27 точки и мечтата за Европа полека-лека започва да се изпарява за "биковете".