Рома запази мъждукащите си шансове за скудетото след погром над Милан в голямото дерби на 35-я кръг в Серия А. На гости в Милано "вълците" сръфаха опонента си с гръмкото 4:1 и си върнаха втората позиция. 

Големият герой за гостите от Рим беше Един Джеко, който реализира първите две попадения. Марио Пашалич намали по-малко от четвърт час преди края, но почти веднага бившият играч на "росонерите" Стефан ел Шаарави върна аванса от два гола на Рома. 

После Габриел Палета беше изгонен, а от последвалата дузпа Даниеле де Роси оформи крайния резултат и смълча трибуните на "Сан Сиро". Така малката интрига за титлата на Апенините остава все пак жива. 

Иначе този мач предложи много зрелище и емоции от самото си начало. Още в 8-та минута Един Джеко отбеляза феноменален гол, след като получи топката на крак от Мохамед Салах и с великолепен изстрел от около 17-18 метра препарира Донарума. 

В 17-та минута удар на Диего Пероти беше избит от стража на домакините в гредата и после топката отлетя извън очертанията ѝ, като така беше пропилян страхотен шанс. Сусо малко след това изпусна да изравни за Милан. 

В 28-та минута Джеко нанесе втори тежък удар по "червено-черните". Тогава босненецът засече с глава от вратарското поле, напълно в типичния си стил, центриране от корнер на Леандро Паредес и направи 2:0. 

При този резултат дойде и почивката, а във второто полувреме развръзката настъпи в последния четвърт час. Първо Милан успя да намали на 1:2 в 76-та минута, когато Марио Пашалич на празна врата с глава се разписа. 

Но две минути по-късно всичко на практика свърши. Тогава Един Джеко намери перфектно бившия миланист Ел Шаарави и той с превъзходен удар извън наказателното поле направи 3:1. 

Това изнерви домакините и те допуснаха още едно попадение. В 86-та минута Габриел Палета направи дузпа и беше изгонен, а от 11-те метра Даниеле де Роси оформи крайното 4:1 и всичко свърши. 

След този развой Рома събра 78 точки и е на седем зад лидера Ювентус, три кръга преди края. В следващия рунд предстои директна битка между тях на "Олимпико". Милан остава на шестата позиция с 59 точки и ще се надява да я задържи, за да играе в Лига Европа.