Единственият останал италиански участник в евротурнирите Рома загря по перфектен начин за предстоящите полуфинали с Ливърпул в Шампионската лига. "Вълците" съсипаха с 3:0 като гости слабака СПАЛ. 

Автогол на Франческо Викари даде аванс преди почивката за "джалоросите", а малко след нея Раджа Наинголан и Патрик Шик с прекрасни изпълнения оформиха крайния резултат и донесоха комфортни три точки за тима си. 

Мачът започна сравнително равностойно, макар че римляните атакуваха по-често. Стефан ел Шаарауи на два пъти обаче не успя да намери целта. При една контра в 33-та минута обаче най-после резултатът беше открит. 

Тогава Лоренцо Пелегрини получи топката на десния фланг и пусна страхотно успоредно на голлинията. Там Франческо Викари засече топката в собствената си мрежа, но ако не го беше направил той, това щеше да стори връхлитащият Ел Шаарауи. 

До почивката инициативата беше изцяло за гостите. В 41-та минута Пелегрини стреля много опасно от границата на наказателното поле, но вратарят на СПАЛ изби. А до почивката Рома изпусна още няколко страхотни положения. 

В продължението на първата част първо удар на Ел Шаарауи беше избит от вратаря, а малко след това и Раджа Наинголан се пробва да удвои, но ударът му мина вдясно от страничната греда и така почивката дойде при само гол аванс на гостите. 

Но малко след подновяването на играта нещата си дойдоха по местата. Първо в 52-та минута една топка беше свалена за Наинголан около границата на наказателното поле след центриране от пряк свободен удар и белгиецът от воле и с фалцов удар преодоля вратаря за 2:0. 

Малко след това домакините изпуснаха единствения си сносен шанс, след като удар на Алберто Палоски беше избит от вратаря. И малко след това Рома отбеляза и трети гол, за да сложи окончателно край на интригата в мача. 

Направилият страхотен мач Лоренцо Пелегрини центрира от десния фланг и качи топката на главата на Патрик Шик, който просто нямаше как да сбърка и оформи класиката, която се оказа и краен резултат.

В 69-та минута СПАЛ имаше възможност да върне поне един гол, но стреля във вратаря, след като се беше озовал сам срещу него. Така в крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха. 

След тази развръзка "вълците" събраха 67 точки на третото място в класирането и дръпна леко пред преследвачите за място в Топ 4. СПАЛ остава точно над зоната на изпадащите с 29 точки, но може да падне под чертата още след мачовете в този кръг.