Рома разби с 5:2 новака в Серия А Беневенто. „Римските вълци“ записаха втора победа от началото на сезона и се изкачиха на седмата позиция в класирането.

Гостите откриха резултата още в 5-ата минута, когато Джанлука Капари реализира ефектен гол. Крилото на Беневенто стреля от границата на наказателното поле, след което последва рикошет в крака на Роджер Ибанес и топката залъга Антонио Миранте и влетя в мрежата.

Последва натиск на „джалоросите“, който доведе до ефект в 31-ата минута, когато Лоренцо Пелегрини изравни резултата. Педро подаде около точката на дузпата към италианския национал и той бе точен в долния ляв ъгъл – 1:1.

Равенството не се задържа дълго и четири минути по-късно Рома осъществи пълен обрат. Хенрих Мхитарян намери Един Джеко в наказателното поле и босненският нападател елегантно преодоля Лоренцо Монтипо.

В добавеното време на първото полувреме арменецът реализира и трети гол за домакините, но попадението бе отменено заради засада.

Началото на втората част бе за Беневенто. Джанлука Лападула се възползва от грешка при изнасянето на топката и Жордан Верету го фаулира в наказателното поле. Потърпевшият застана зад топката и стреля в долния десен ъгъл, но Антонио Миранте спаси, но при добавката Лападула не остави никакви шансове на вратаря и възстанови равенството.

В 69-ата минута 11-метров наказателен удар получи и Рома, след като Лоренцо Монтипо фаулира откъсващия се Педро. Зад топката застана Жордан Верету и с удар в десния ъгъл направи резултата 3:2.

Последваха силни минути за Рома и в 77-ата минута Хенрих Мхитарян подаде към непокрития Един Джеко, който реализира на празна врата.

Последната дума в мача имаше Карлес Перес, който реализира красиво попадение от границата на наказателното поле.