Отборът на Рома буквално разби Торино в един от дългоочакваните сблъсъци от 25-ия кръг на Серия А. На своя „Олимпико“ столичани съсипаха Торино с 4:1, макар че при два от головете останаха съмнения за засада. Точни за домакините бяха Раджа Наинголан, Мохамед Салах, Един Джеко и Лукас Паредес, а голямата звезда на торинци Андреа Белоти бе тотално обезличен от защитата на „джалоросите“. Почетното попадение за гостите падна съвсем в края, когато точен беше Макси Лопес.

Двубоят не можеше да започне по-добре за Рома. Още в 10-ата минута Раджа Наинголан получи топката отляво и тръгна към ъгъла на наказателното поле. Белгиецът пусна успореден пас вдясно за Джеко, който чукна топката към дъгата и изненада всички с прецизен далечен шут. Вратарят Джо Харт се постара, но нямаше как да попречи на кълбото да влети в долния ляв ъгъл – 1:0.

Вторият гол дойде само 7 минути по-късно. Салах получи дълъг пас над защитата на Торино, а телевизионните повторения показаха, че в този миг испанецът е бил в засада. Той продължи към наказателното поле, където атаката продължи. Тя завърши с дълъг пас към Джеко, който беше надскочен, а Мохамед Салах намери отбитата топка с убийствен шут от 13 метра – 2:0.

В 20-ата минута рухването на Торино можеше да стане още по-сериозно. Салах беше на сантиметри от втори гол в срещата, като отправи много тежък шут, който почти изкърти десния стълб зад Джо Харт.

След почивката всички надежди за гостите рухнаха в 65-ата минута. Тогава Рома изпълни корнер, а изчистената топка отиде у Леандро Паредес. Аржентинецът нанесе гръмотевичен шут в долния ляв ъгъл зад слисания Харт. При удара обаче топката премина близо до намиращия се в засада Кевин Строотман, като и този епизод остана незабелязан от съдиите.

Торино донякъде защити честта си в 84-ата минута, когато Давиде Дзапакоста достави чудесна асистенция за Макси Лопес, който от няколко метра разстреля Войчех Шчесни.

Крайният резултат бе оформен във втората минута на добавеното време, когато Наинголан също прибави много красив гол на сметката на Рома. Белгиецът се възползва от чудесния пас на иконата Франческо Тоти и сложи точка на спора.

Рома защити второто си място в класирането, като събра 56 точки на сметката си и остана на 2 пред третия Наполи. Лидерът Ювентус е далеч напред с 63. Торино от своя страна е 9-и с 35 пункта.