Рома постигна седма победа в италианското първенство, надделявайки с 1:0 над Сампдория като гост в 10-ия кръг. С този успех римляните събраха 22 точки и се изкачиха на 4-о място, само на точка от 3-ия Милан и на 4 от лидера Наполи.

Домакините от Генуа остават на дъното с 3 точки и са един от двата отбора без победа заедно с Кремонезе.

Единственото попадение, което раздели двата отбора, беше дело на Лоренцо Пелегрини от дузпа, още в 9-ата минута. Третата поредна победа на Рома им помогна да изпреварят Лацио и Удинезе в класирането.

Дузпата беше отсъдена заради игра с ръка на Алекс Ферари при удар на Тами Ейбрахам. Пелегрини не остави шанс на вратаря на домакините Емил Аудеро и отпразнува по най-добрия начин своя мач номер 200.

До края на първото полувреме Рома пропусна още няколко добри възможности, а в 63-ата минута домакините протестираха заради игра с ръка на Стефан Ел Шаарауи. Но нарушението беше извън наказателното поле и те получиха само фаул.

Николо Дзаниоло влезе от пейката и можеше да добави името си при голмайсторите. Той прати топката в мрежата в добавеното време след подаване на Рик Карсдорп, но попадението беше отменено заради засада.