Рома постигна убедителна победа с 4:1 при домакинството си на Сампдория от 12-ия кръг на Серия А. Стефан Ел Шаарауи отбеляза два гола, а по едно попадение при успеха на „джалоросите“ вкараха Жуан Жезус и Патрик Шик. Почетното попадение за „моряците“ отбеляза Грегоар Дефрел в 89-та минута.

Рома поведе в резултата в 19-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Сампдория, Брайън Кристанте стреля с глава, а малко пред гол линията Жуан Жезус вкара топката във вратата на Аудеро.

Александър Коларов можеше да си вкара автогол в 33-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Рома, сърбинът се опита да избие топката с глава, но вместо това я насочи по посока на вратата на Робин Олсен и тя се отби в левия стълб.

Джъстин Клуйверт направи отличен пробив в 35-та минута, след което излезе сам срещу Аудеро и прокара топката зад гърба му, а тя се спря в левия стълб на вратата на Сампдория.

Пред Стефан Ел Шаарауи се откри много добра възможност в 49-та минута, когато изскочи сам срещу Аудеро, но в последния момент Андерсен направи решаващ шпагат и му отне топката.

Футболистите на Самподрия имаха претенции за дузпа в 54-та минута. Гастон Рамирес проби в наказателното поле на Рома и потърси съприкосновение с Костас Манолас, след което падна в наказателното поле на домакините. Съдията Масимилиано Ирати изгледа ситуацията с ВАР и прецени, че няма основание да свири дузпа за Сампдория.

Рома удвои своята преднина в 59-та минута, когато Александър Коларов проби отляво, след което подаде към Патрик Шик, а той отблизо не пропусна да вкара във вратата на Аудеро.

Рома вкара трети гол в 72-та минута, когато Пелегрини пусна много добър извеждащ пас към Ел Шаарауи, който излезе сам срещу Аудеро, но вратарят на Сампдория успя първоначално да избие топката от краката на нападателя. След това Ел Шаарауи върна контрола върху топката и с техничен прехвърлящ удар вкара топката в опразнената врата.

Робин Олсен се отличи с много добро спасяване в 87-та минута, когато отрази удара на Роналдо Виеира.

Сампдория отбеляза почетен гол в 89-та минута, а негов автор бе Грегоар Дефрел.

Стефан Ел Шаарауи отбеляза своя втори гол в мача в добавеното време на срещата и оформи крайния резултат.

След тази победа Рома е на шесто място във временното класиране с актив от 19 точки, докато Сампдория претърпя трета поредна загуба и е дванайсти с 15 точки.

В друг мач от първенството Киево и Болоня завършиха 2:2.

Емполи се наложи с 2:1 срещу Удинезе.