Рома срещна много сериозни затруднения, но успя да спечели с минималното 1:0 домакинството си на Кротоне от десетия кръг на Серия А. Победното попадение за „римските вълци“ донесе Диего Пероти с гол от дузпа в 10-та минута.

Александър Тонев не бе в групата на Кротоне, тъй като продължава да се възстановява от контузия.

Двубоят започна с надмощие на Рома от самото начало. Още в 9-та минута Александър Коларов отправи опасен удар, но встрани от вратата на Алекс Кордас.

Съдията Джанлука Маняниело свири дузпа за Рома в 9-та минута, когато Роландо Мандрагора фаулира Александър Коларов в наказателното поле на Кротоне.

Диего Пероти реализира наказателния удар в 10-та минута, когато изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Кордас.

Рома можеше да отбележи втори гол в 19-та минута, но след удара на Александър Коларов топката премина встрани от десния стълб на вратата на Кордас.

Кротоне можеше да изравни резултата в 20-та минута, но след удара с глава на Андреа Налини топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Един Джеко направи отличен пробив в 36-та минута, когато финтира двама футболисти на Кротоне, но ударът му не бе точен.

Рома направи непростим пропуск в 55-та минута, когато Един Джеко стреля, но топката срещна напречната греда.

Рома постигна седма победа от началото на сезона. Отборът се намира на пета позиция и е с 21 точки, докато Кротоне е седемнадесети с 6 точки.