Рома стъпи накриво при гостуването на Дженоа от 14-ия кръг на Серия А. Двубоят на стадион „Луиджи Ферарис“ завърши 1:1. По този начин „римските вълци“ изпуснаха възможността да останат в близост до лидерите в класирането Наполи и Интер.

Рома започна активно мача и в 14-та минута пред Един Джеко се откри много добра възможност и той стреля, но топката се спря в гърба на играч на Дженоа.

Рома поведе в резултата в 59-та минута, когато Алесандро Флоренци центрира в наказателното поле на Дженоа, където Стефан Ел Шаарауи успя да засече топката и да я изпрати във вратата на Матиа Перин.

Един Джеко отправи много хубав удар в 65-та минута, но Перин внимаваше и успя да избие в корнер.

Съдията Пиеро Джакомели свири дузпа за Дженоа в 69-та минута. Арбитърът изгони с директен червен картон Даниеле де Роси, след като той си позволи да задържи първоначално за фланелката Джанлука Лападула, а след това и да го удари в лицето.

Лападула успя да реализира наказателния удар в 70-та минута и да изравни резултата.

Рома можеше да стигне до победата в 85-та минута, когато Един Джеко отправи много опасен удар, но топката се спря в напречната греда.

Дженоа изпусна възможност да стигне до победата в 90-та минута, когато Лападула стреля от отлична възможност, но встрани от левия стълб на вратата на Алисон.

След това равенство Рома е четвърти с 31 точки, докато Дженоа е седемнайсти с 10 точки.