Рома допусна нова грешна стъпка и изглежда все по-далече от класиране в европейските клубни турнири. „Джалоросите“ завършиха 2:2 при домакинството на Фиорентина от 30-ия кръг на Серия А, който се игра на „Олимпико“.

Фиорентина поведе в резултата в 12-та минута, когато Бираги центрира от корнер в наказателното поле на Рома, където Херман Песела засече топката с глава и я вкара във вратата на Антонио Миранте.

Рома изравни резултата в 14-та минута, когато Джъстин Клуйверт центрира в наказателното поле на Фиорентина, където Николо Дзаниоло засече топката с глава, тя срещна десния стълб на вратата на Лафон и влетя в мрежата му.

Луис Муриел отправи много опасен удар от границата на наказателното поле на Рома, но Антонио Миранте направи страхотно спасяване.

Фиорентина отново поведе в резултата в 51-та минута, когато Бенаси подаде към Жерсон, който отправи далечен удар, топката рикошира и излъга Лафон, след което влетя в мрежата му.

Рома успя да изравни резултата в 57-та минута, когато Джъстин Клуйверт подаде към Диего Пероти, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Фиорентина и вкара топката във вратата на Лафон.

Рома е осми в класирането с 48 точки, а Фиорентина десети с 39 точки.