Рома все още има малки надежди да спечели титлата в Италия. Това стана след успеха с 5:3 над Киево в изключително завързан и равностоен мач, в който все пак опитът на "вълците" си каза думата. 

Те изоставаха на два пъти в резултата, но в крайна сметка с важни попадения след почивката изковаха трите точки. По-вероятно е все пак те да им гарантират втората позиция и директната квота за групите на Шампионската лига, отколкото да им послужат да детронират Ювентус от първото място. 

Иначе този мач предложи зрелище от самото начало. Още в 15-та минута "летящите магарена" откриха резултата. Тогава Роберто Инглезе намери перфектно Лукас Кастро и той с мощен шут от воле в наказателното поле щеше да разстреля вратаря - 1:0. 

Но "джалоросите" отговориха сравнително бързо. В 28-та минута Федерико Фасио пусна към Стефан ел Шаарави, защитник на Киево изчисти нескопосано и изведе нападателя сам срещу вратаря, той го излъга и на празна врата направи 1:1. 

Но това не беше всичко преди почивката. В 37-та минута Валтер Бирса центрира перфектно от фланга и намери във вратарското поле оставения непокрит Роберто Инглезе, който с глава от близка дистанция щеше да скъса мрежата за 2:1. 

И все пак Рома намери сили за важен отговор още до почивката. В 43-та минута Мохамед Салах беше намерен от Кевин Строотман в половината на Киево, той напредна и стигна отстрани до наказателното поле и с феноменален изстрел от там в далечния ъгъл на вратаря направи 2:2. 

Така почивката дойде при равен резултат след огромно зрелище за зрителите. А след почивката падна същият брой голове, но повечето от тях бяха в полза на "джалоросите". В 58-та минута Кевин Строотман изведе зад защитата Стефан ел Шаарави и той с един удар преодоля вратаря, за да направи 3:2. 

Това даде необходимото самочувствие на гостите от столицата и те вече се забавляваха, защото изглеждаше трудно да изпуснат аванса си. И само успяха да го увеличат. В 77-та минута Мохамед Салах с поредното си виртуозно изпълнение направи 4:2 и сложи точка на спора. 

Но до края на мача имаше време за още попадения. В 83-та минута Един Джеко с истински куршум от границата на наказателното поле направи 5:2, а в 86-та минута Роберто Инглезе само оформи крайния резултат с втория си гол за Киево в мача и направи 3:5. 

След този развой Рома събра 84 точки на втората позиция, само на една зад лидера Ювентус. На "бианконерите" обаче им предстои наглед лесно домакинство на Кротоне и ако го спечелят, стават шампиони. Киево е 13-и с 43 точки.